Βελτίωση της ισχύος μετά από 60 χρόνια

καλή ισχύ μετά από 60 χρόνια

Η γήρανση του σώματος είναι μια φυσική φυσιολογική διαδικασία. Με την ηλικία, οι μηχανισμοί λειτουργίας των εσωτερικών συστημάτων αλλάζουν, παρατηρείται σταδιακή αποσταθεροποίηση των ζωτικών λειτουργιών. Μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες της τρίτης ηλικίας είναι η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Για πολλούς άνδρες, η αναπαραγωγική έκπτωση προκαλεί ένα αίσθημα κατωτερότητας, προκαλεί παρατεταμένη κατάθλιψη, άγχος, αμφιβολία για τον εαυτό και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι δυνατόν να αυξηθεί η ισχύς σε άνδρες άνω των 60 ετών και ποιες μέθοδοι είναι πιο αποτελεσματικές;

Σημάδια αρχόμενης στυτικής δυσλειτουργίας

Η μείωση της ισχύος εμφανίζεται σταδιακά, ενώ κάθε άνδρας έχει μια ατομική ηλικία έναρξης αλλαγών στη σεξουαλική σφαίρα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σώματος και τον τρόπο ζωής, η στύση μπορεί να εξασθενήσει μετά από 45-50 χρόνια ή, αντίθετα, να διαρκέσει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Προκειμένου να διατηρηθεί η σεξουαλική δραστηριότητα, είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί η εμφάνιση της ανικανότητας όσο το δυνατόν νωρίτερα και να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα.

Τα κύρια σημάδια αρχικών προβλημάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι τα ακόλουθα:

 • Όλο και περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την έναρξη μιας πλήρους στύσης.
 • το πέος γεμίζει με αίμα, αλλά δεν φτάνει το συνηθισμένο μέγεθος και την ελαστικότητά του ακόμη και στην κορυφή του σεξουαλικού ενθουσιασμού.
 • Οι αισθήσεις κατά τη διάρκεια της οικειότητας και της σεξουαλικής απόρριψης γίνονται λιγότερο έντονες.
 • μετά την έναρξη της εκσπερμάτωσης, το πέος επιστρέφει γρήγορα στην κανονική του κατάσταση.
 • τα μεσοδιαστήματα μεταξύ της σεξουαλικής επαφής αυξάνονται, ο άνδρας χρειάζεται όλο και περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει πλήρως.
 • Το δέρμα στο όσχεο γίνεται χαλαρό και οι όρχεις μειώνονται σε μέγεθος.

Δεδομένων των φυσικών φυσιολογικών αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, η ισχύς σε άνδρες άνω των 60 ετών θεωρείται φυσιολογική εάν υπάρχουν περιοδικές αυθόρμητες νυχτερινές στύσεις και 3-5 σεξουαλικές επαφές το μήνα.

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της στυτικής δυσλειτουργίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο για να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο διατήρησης της ισχύος.

Γιατί μειώνεται η ισχύς;

Ο κύριος λόγος που επηρεάζει την υγεία των ανδρών μετά από 60 χρόνια είναι η αλλαγή της ορμονικής ισορροπίας. Με την ηλικία, η παραγωγή τεστοστερόνης μειώνεται και η σύνθεση της διυδροτεστοστερόνης, του πιο ενεργού ανδρογόνου που επηρεάζει τη δραστηριότητα της ωρίμανσης του σπέρματος, τη σεξουαλική επιθυμία και τη στύση, επιβραδύνεται.

Άλλοι παράγοντες που προκαλούν σεξουαλική ανικανότητα είναι:

 • Για πολλά ζευγάρια, το σεξ γίνεται μονότονο και συνηθισμένο μετά τα 60. Η απώλεια της εξωτερικής ελκυστικότητας του συντρόφου και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις δεν προκαλούν επαρκή ενθουσιασμό για πλήρη στύση.
 • Η αιτία της ανικανότητας μπορεί να είναι η τακτική σωματική υπερκόπωση, καθώς και το συνεχές ψυχικό στρες, το άγχος και οι οικογενειακοί καυγάδες.
 • Συχνά, σε μεγάλη ηλικία, η οικεία ζωή εξασθενεί λόγω κακών συνηθειών και υπερφαγίας.
 • Η έλλειψη κινητικής δραστηριότητας οδηγεί στην ανάπτυξη στάσιμων διεργασιών και εξασθενημένης κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της πυέλου.
 • Ορισμένες χρόνιες παθήσεις των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, του νευρικού συστήματος και του καρδιαγγειακού συστήματος μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και να αυξήσουν τον κίνδυνο σεξουαλικής ανικανότητας.

Ενίσχυση της δραστικότητας στους άνδρες μετά από 60 χρόνια

Πώς να βελτιώσετε τη στυτική λειτουργία σε μεγάλη ηλικία;

Λόγω των φυσιολογικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο σώμα, είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκατασταθεί η ισχύς σε έναν ώριμο άνδρα παρά σε έναν νεαρό άνδρα. Αυτό απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης της διατροφής, της καθημερινής ρουτίνας και της σωματικής δραστηριότητας, της λήψης φαρμάκων, της εκτέλεσης ασκήσεων κ. λπ.

Θεραπεία της ανικανότητας στους άνδρες μετά από 60 χρόνια

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας σε μεγάλη ηλικία χωρίς φαρμακευτική θεραπεία. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εξεταστεί η παρουσία συνοδών ασθενειών που προκαλούν σεξουαλική ανικανότητα και να διεξαχθεί η απαραίτητη θεραπεία.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι η ορμονική ανισορροπία, σε πολλούς άνδρες συνιστάται να παίρνουν φάρμακα που αυξάνουν τη συγκέντρωση των ανδρογόνων. Τις περισσότερες φορές για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ενανθική τεστοστερόνη, η οποία χορηγείται ενδομυϊκά κάθε δύο εβδομάδες. Φάρμακα για την αύξηση της συγκέντρωσης των ορμονών είναι επίσης διαθέσιμα με τη μορφή δισκίων, αλοιφών, επιθεμάτων.

Η θεραπεία της ανικανότητας μετά από 60 χρόνια με φάρμακα που διεγείρουν την παραγωγή τεστοστερόνης θα πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά υπό την επίβλεψη γιατρού με τακτική παρακολούθηση των ορμονικών επιπέδων.

επιπλέον,θεραπεία ανδρικής ισχύοςμπορεί να απαιτεί τη χρήση:

 • φαρμακευτική αγωγήγια την ανακούφιση από σπασμούς στα περιφερικά αιμοφόρα αγγεία (yohimbine, doxazosin, omnic, tamsulosin).
 • αντικαταθλιπτικά(αν τα προβλήματα με την ισχύ σχετίζονται με την ψυχολογία και την ψυχή).
 • διεγερτικά στύσηςπου βελτιώνουν τη ροή του αίματος στο πέος: αναστολείς φωσφοδιεστεράσης, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα που βασίζονται σε φυσικά εκχυλίσματα.
 • σύμπλοκα βιταμινών, που ενισχύουν τη δράση των κύριων φαρμάκων και παρέχουν γενική βελτίωση της κατάστασης.

Ποιο μέσο αύξησης της ισχύος σε μεγάλη ηλικία είναι καλύτερο να επιλέξετε;

Η επιλογή μιας θεραπείας για την ανικανότητα στην ηλικία των 60 ετών πρέπει να είναι μόνο ειδικός. Αυτό οφείλεται στην παρουσία αντενδείξεων και περιορισμών σε πολλά φάρμακα. Ένας άνδρας πρέπει επίσης να ακολουθεί τις συστάσεις σχετικά με τη δοσολογία και την κανονικότητα λήψης του φαρμάκου.

Γυμναστική για άνδρες μετά από 60 χρόνια ανικανότητας

Η σταθερότητα μιας στύσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ηβικού μυός του κόκκυγα. Για την αποκατάσταση της ισχύος και την πρόληψη της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, είναι απαραίτητο να κάνετε ειδική γυμναστική κάθε μέρα για να εκπαιδεύσετε τους πυελικούς μύες.

Οι σωματικές ασκήσεις για άνδρες άνω των 60 ετών θα πρέπει να περιλαμβάνουν περιστροφές της λεκάνης, περπάτημα στη θέση τους με τα γόνατα ανυψωμένα, squats, περπάτημα πισινών, κάμψεις του άνω μέρους του σώματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σύμπλοκα που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στις φλέβες της πυέλου και τη διατήρηση του τόνου των μυϊκών ινών. ΠλέονΤο σύμπλεγμα Kegel θεωρείται αποτελεσματικό. Περιέχει μερικές απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε 2-3 φορές την ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες, τα οφέλη από τέτοιες δραστηριότητες είναι αισθητά μετά από 4-6 εβδομάδες καθημερινής προπόνησης.

Σύμπλεγμα Kegel για τη βελτίωση της ισχύος

Πώς να αυξήσετε την ισχύ σε άνδρες με λαϊκές θεραπείες στην ηλικία των 60 ετών

Εκτός από την πορεία φαρμάκων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους για να βελτιώσετε τη στύση. Τα πιο αποτελεσματικά μέσα είναι:

 • Αλκοολούχα βάμματα ρίζας ginseng, ελευθερόκοκκος, νεκρή μέλισσα. Εκτός από το ότι επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα, έχουν γενική ενδυνάμωση, αυξάνοντας την ανοσία, βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και τονώνουν.
 • Ένα μείγμα από καρύδια, τζίντζερ, μέλι και ψωμί μελισσών. Η ημερήσια πρόσληψη θα παρέχειΑποκατάσταση της ισχύος μετά από 60 χρόνια. Τα προϊόντα που αποτελούν το μείγμα περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμινών απαραίτητων για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος.
 • Αφεψήματα από βότανα και αφεψήματα από άγριο τριαντάφυλλο, θυμάρι, ντουμπρόβνικ, τσουκνίδα, πλάτανο, κάλαμος. Τα μείγματα φαρμακευτικών βοτάνων έχουν ένα πολύπλοκο αθροιστικό αποτέλεσμα, το οποίο σας επιτρέπει να αυξήσετε την ισχύ και να διατηρήσετε το επιτυγχανόμενο αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ενήλικη ζωή, αντί για το συνηθισμένο μαύρο ή πράσινο τσάι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροφήματα που παρασκευάζονται από ένα μείγμα φύλλων τσαγιού με φαρμακευτικά φυτά.

Αν και η χρήση φυτικών βαμμάτων, αφεψημάτων και τσαγιού πρακτικά δεν έχει αντενδείξεις, πριν τα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο.

Σωστή διατροφή

Πώς να αυξήσετε την ισχύ ενός άνδρα μετά από 60 χρόνια διατροφής;

Υπάρχει μια σειρά από προϊόντα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη λειτουργία των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • αυγά ορτυκιών?
 • φυσικό μέλι?
 • φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ;
 • θαλασσινά και λιπαρές ποικιλίες θαλάσσιων ψαριών.
 • τυρί cottage?
 • Κρέμα γάλακτος;
 • χόρτα (μαϊντανός, άνηθος, σέλινο).

Η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών, φυσικών χυμών και πράσινου τσαγιού θα βοηθήσει στην αύξηση της δραστικότητας. Στην ενήλικη ζωή, συνιστάται η μείωση της ποσότητας αλατιού, μπαχαρικών, τουρσιών, καυτερών σαλτσών, λιπαρών και τροφών με πολλές θερμίδες. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αρνηθείτε τα λουκάνικα, τα μάφιν, τα γλυκά, τον δυνατό καφέ και το λιπαρό κρέας.

Μια τέτοια δίαιτα όχι μόνο βελτιώνει τη γενική κατάσταση του σώματος, αλλά βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η οποία είναι ένας από τους παράγοντες της πρώιμης σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Πώς να διατηρήσετε την ισχύ μέχρι την τρίτη ηλικία

Η προσοχή, η ζεστασιά και η επαφή με άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών, είναι απαραίτητα σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται οικειότητα όπως έκαναν όταν ήταν νεότεροι. Για να παρατείνετε τη σεξουαλική δραστηριότητα και να μην μείνετε ανίκανοι για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να τηρούνται τέσσερις βασικοί κανόνες:

 1. Προσέξτε την υγεία σας. Η διακοπή του καπνίσματος και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η έγκαιρη θεραπεία χρόνιων ασθενειών και η παράταση των περιόδων ύφεσης αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες διατήρησηςαρσενική δύναμησε μεγάλη ηλικία.
 2. αποφύγετε την αποχή. Το τακτικό σεξ βοηθά στην καταπολέμηση της ανικανότητας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαφοροποιήσετε τη σεξουαλική σας ζωή και να μην κάνετε μεγάλα διαλείμματα μεταξύ της σεξουαλικής επαφής. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να έχετε έναν λαμπερό οργασμό μετά από 60 χρόνια.
 3. Προσέξτε το βάρος σας και τρώτε σωστά. Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός του σώματος επιβραδύνεται. Για να διατηρήσετε ένα σταθερό σωματικό βάρος, πρέπει να αναθεωρήσετε τη διατροφή σας. θρέψη. Κάθε μέρα το σώμα χρειάζεται να λαμβάνει αρκετές βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό.
 4. κίνηση. Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στη φυσιολογική ροή του αίματος και στην οξυγόνωση των ιστών. Το περπάτημα, η μέτρια σωματική δραστηριότητα και οι ειδικές ασκήσεις βοηθούν στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Η αγάπη που συνοδεύεται από πλήρες σεξ είναι δυνατή σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η συμμόρφωση με τις συμβουλές των ειδικών, μια προσεκτική στάση για την υγεία, τον τρόπο ζωής και τη διατροφική διόρθωση, εγκατάλειψη κακών συνηθειών - όλα αυτά θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ισχύος μέχρι τα γηρατειά.

Η σεξουαλική ζωή των ηλικιωμένων έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας άντρας στα 60 του είναι πολύ πιο έμπειρος ως εραστής παρά στα νιάτα του: ξέρει πώς να ευχαριστεί τον εαυτό του και τη σύντροφό του, δεν έχει εξωπραγματικές προσδοκίες και είναι απαλλαγμένος από πολλά στερεότυπα. Εάν στην εφηβεία οι νέοι εστιάζουν κυρίως στα συναισθήματά τους, τότε με την ηλικία υπάρχει μια πιο προσεκτική στάση απέναντι σε μια γυναίκα, χάρη στην οποία το σεξ με έναν άνδρα 60 ετών μπορεί να φέρει πολύ περισσότερη ευχαρίστηση.