Στύση σε άνδρα 50 ετών: πώς να βελτιώσετε την ισχύ;

Μείωση της δραστικότητας μετά από 50 χρόνια

Η στύση μετά από 50 χρόνια στη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, δυστυχώς, δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Το «ηλικιακό αποτύπωμα» γίνεται αισθητό, αλλά τα χρόνια ζωής δεν είναι ο μόνος παράγοντας που οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία.

Οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του ισχυρότερου φύλου, ανεξαρτήτως ηλικίας, θέλει να είναι ελκυστικός για τον σύντροφό του και κάθε «αστοχία» ενός οικείου σχεδίου εμφανίζεται ως σοβαρό ψυχολογικό τραύμα, το οποίο σπάνια παραμένει χωρίς επακόλουθες δυσκολίες.

Με την ηλικία, η στύση μειώνεται, η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται, η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αφήνει πολλά περιθώρια. Από αυτή την άποψη, πολλοί άνδρες στα πενήντα τους αναζητούν μια απάντηση στο ερώτημα πώς να βελτιώσουν μια στύση;

Ας δούμε τους λόγους της μείωσης της στυτικής λειτουργίας στην ηλικία των πενήντα ετών και ας μάθουμε πώς να αποκαταστήσουμε την ανδρική δύναμη.

Ανικανότητα και 50 ετών

Δεν μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι όλοι οι άνδρες ηλικίας 51 ετών και άνω θα αντιμετωπίσουν σεξουαλικά προβλήματα. Απλώς σε αυτά τα χρόνια παρατηρούνται αλλαγές σχετιζόμενες με την ηλικία στον οργανισμό του ισχυρότερου φύλου, το επίπεδο της τεστοστερόνης μειώνεται. Κατά συνέπεια, μια στύση στα 40 και στα 52 έτη θα είναι σημαντικά διαφορετική.

Οι αρσενικές δυνάμεις μειώνονται υπό την επίδραση ποικίλων επιβλαβών παραγόντων. Σημειώνεται ότι ο κύριος λόγος για αυτό είναι το επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών. Οι γιατροί σημειώνουν ότι μέχρι την ηλικία των 30-35 ετών η συγκέντρωση της ορμόνης μειώνεται και η ηλικία των 50 ετών μπορεί να γίνει κρίσιμο σημάδι.

Κάθε χρόνο που περνά, η λειτουργικότητα των αιμοφόρων αγγείων μειώνεται, τα αγγειακά τοιχώματα χάνουν την προηγούμενη ελαστικότητα και αντοχή τους, υφίστανται παθολογικές αλλαγές και δομικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του αίματος διαταράσσεται και η ανικανότητα δεν απέχει πολύ.

Επιπλέον, είναι σπάνιο ένας εκπρόσωπος του ισχυρότερου φύλου στην ηλικία των 53 ετών να μην έχει ιστορικό χρόνιων παθήσεων που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα των ανδρών να έχουν στύση.

Ας επισημάνουμε τις πιο κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας μετά από 50 χρόνια:

 • Ακατάλληλος τρόπος ζωής, ιδιαίτερα κατάχρηση αλκοόλ, κάπνισμα, χρήση ναρκωτικών, χαμηλή σωματική δραστηριότητα. Καθώς και η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία.
 • Ψυχολογικά προβλήματα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, μια «αστοχία» στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει σε άλλες δυσκολίες που σίγουρα θα επηρεάσουν την ποιότητα της στύσης.
 • Διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης κάθε είδους, τραύμα στο πέος ή στα όργανα της πυέλου, σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακές παθολογίες και άλλες παθήσεις.

Ένας 54χρονος άνδρας παίρνει φάρμακα για τη θεραπεία μιας χρόνιας ασθένειας, η οποία ως παρενέργεια μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά τη σεξουαλική δύναμη και να οδηγήσει σε μια ολόκληρη σειρά από στενά προβλήματα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η ανικανότητα δεν επηρεάζει μόνο τους 55χρονους άνδρες, αλλά και το ωραίο φύλο. Χρόνιες ασθένειες και ανθυγιεινός τρόπος ζωής, παχυσαρκία - όλα αυτά οδηγούν σε μείωση της λίμπιντο στις γυναίκες.

Βελτίωση της ισχύος και της στύσης: συμβουλές και κόλπα

Η αποκατάσταση της σεξουαλικής δύναμης του ισχυρότερου φύλου ξεκινά με τον εντοπισμό της αιτίας, η οποία λειτουργεί ως προκλητικός παράγοντας. Εάν αυτό το σημείο αγνοηθεί, κανένα αποτελεσματικό και ισχυρό φάρμακο δεν θα βοηθήσει στην επιστροφή ενός καλού ορειβάτη.

Επομένως, πρώτα απ 'όλα, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να εξεταστείτε για την παρουσία παθολογιών που επηρεάζουν την ικανότητα των ανδρών να έχουν στύση. Για παράδειγμα, εάν φτάσετε σε φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου με διαβήτη, τότε η ποιότητα της στύσης αυξάνεται.

Με την πάροδο του χρόνου, όταν οι φλεγμονώδεις διεργασίες στον προστάτη εξισορροπούνται, οι σεξουαλικές δυνάμεις επανέρχονται πλήρως. Επομένως, η θεραπεία εξαρτάται από την κύρια αιτία της παθολογικής αποτυχίας.

Γενικά, η θεραπεία της ανικανότητας μπορεί να προχωρήσει στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

 1. Αντιμετώπιση της «αρχικής πηγής» του προβλήματος, επιπλέον, συνιστάται συμπτωματική θεραπεία, ώστε ο άνδρας να μπορεί να έχει μια ρυθμισμένη οικεία ζωή.
 2. Ο διορισμός συμπληρωμάτων που αυξάνουν την ανοσολογική κατάσταση, αντισταθμίζουν την έλλειψη μετάλλων και βιταμινών, έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα ως σύνολο.
 3. Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης συνιστάται σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα.
 4. Φάρμακα ταχείας δράσης που επηρεάζουν τη ροή του αίματος, κάνοντας το πέος δυνατό και ελαστικό. Δεν επηρεάζουν τα αίτια, χαρακτηρίζονται από ένα προσωρινό αποτέλεσμα και μια σχετικά μακροχρόνια δράση.
 5. Φυσικοθεραπευτικές διαδικασίες. Αυτά περιλαμβάνουν θεραπεία με μαγνητικό πεδίο, θεραπεία με fango, μεταλλικά λουτρά και πολλά άλλα.

Η βελτίωση της στύσης μπορεί να αναμένεται σε οποιαδήποτε ηλικία και μέχρι την ηλικία των 56 ετών πολλοί άνδρες παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί. Το κύριο πράγμα είναι ότι εκτός από τη φαρμακευτική θεραπεία, η διόρθωση του τρόπου ζωής δεν έχει επίσης μικρή σημασία.

Σημαντικοί πρόσθετοι κανόνες για έναν καλό ορειβάτη: ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, έγκαιρη θεραπεία όλων των ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων των κρυολογημάτων).

φάρμακο στύσης

Όταν ένας άντρας παρατηρεί ότι η στύση του έχει επιδεινωθεί, σκέφτεται ποιο χάπι να πάρει σχεδόν αμέσως; Και αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά στα 57 δεν λειτουργεί κάθε φάρμακο.

Πολλά φάρμακα έχουν πολλές αντενδείξεις, η λήψη τους στο πλαίσιο ορισμένων ασθενειών στην ενήλικη ζωή είναι γεμάτη όχι μόνο με παρενέργειες, αλλά και με ορισμένες επιπλοκές.

Όλα τα μέσα για στύση ταξινομούνται ανάλογα με την εφαρμογή. Τις περισσότερες φορές, οι άνδρες προτιμούν να παίρνουν χάπια, καθώς αυτός είναι ο πιο βολικός τρόπος. Όμως τα φάρμακα έχουν διαφορετική μορφή απελευθέρωσης.

Για παράδειγμα, τα φάρμακα της ουρήθρας εγχέονται στην ουρήθρα, δρουν για 10 λεπτά και χαρακτηρίζονται από επίδραση περίπου μίας ώρας. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να κάνετε μια πλήρη σεξουαλική επαφή.

Υπάρχουν οι ακόλουθες μορφές φαρμάκων:

 • Οι ενέσεις γίνονται στον στυτικό ιστό του πέους. Το αποτέλεσμα παρατηρείται μετά από 5-10 λεπτά. Παρενέργειες: πόνος κατά τη χορήγηση του φαρμάκου, κνησμός, κάψιμο, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή. Συνταγογραφούνται από γιατρό.
 • μέσα τοπικής δράσης. Αυτά περιλαμβάνουν διάφορες κρέμες και τζελ. Ίσως αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποκαταστήσετε μια στύση στην ηλικία των 58 ετών. Λόγω της φυτικής σύνθεσης του φαρμάκου, δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Όταν επιλέγετε ένα φάρμακο συνθετικής προέλευσης, θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε το "μειονέκτημα του νομίσματος", ειδικότερα, την πιθανή βλάβη από τη χρήση του φαρμάκου. Και τότε μια υποτονική στύση δεν θα είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άνδρες.

Στην ηλικία των 59, συμπληρώματα όπως Ogoplex, Ali Caps, Inforte, Yarsagumba και άλλα συμπληρώματα είναι δημοφιλή. Δρουν αργά, αλλά έχουν σωρευτικό αποτέλεσμα, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε μια καλή στύση ακόμα και μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Αθλητισμός για τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας

Εάν ένας άνδρας έχει στενά προβλήματα, οποιοσδήποτε γιατρός θα πει ότι η άσκηση είναι αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας. Με την ενεργό κίνηση, η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα αυξάνεται, οι μαλακοί ιστοί λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, το υπερβολικό βάρος χάνεται, κάτι που παρατηρείται συχνά στους άνδρες στην ενήλικη ζωή.

Δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσετε τον εαυτό σας με την προπόνηση στο γυμναστήριο, καθώς υπάρχουν ειδικά συγκροτήματα που στοχεύουν στην αποκατάσταση της σεξουαλικής δύναμης στο σπίτι. Το κύριο πράγμα είναι να ασκείστε 20-30 λεπτά κάθε μέρα.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα διαρκέσει σχετικά πολύ καθώς οι μύες χρειάζονται χρόνο για να δυναμώσουν και να ανακάμψουν.

Εξετάστε μερικές αποτελεσματικές ασκήσεις για ώριμους άνδρες:

 1. «Κίνηση στους γλουτούς. » Ένας άντρας πρέπει να κάθεται στο πάτωμα, να τεντώνει τα πόδια του προς τα εμπρός και να αφήνει τις φτέρνες του να ακουμπούν λίγο στο πάτωμα. Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινήσετε τους γλουτούς και να προχωρήσετε μπροστά. «Περπατήστε» τουλάχιστον 5 μέτρα σε μία προπόνηση.
 2. Άσκηση «Ποδήλατο». Ο άντρας ξαπλώνει σε μια επίπεδη επιφάνεια, σηκώνει τα πόδια του και μετά μιμείται το ποδήλατο. Ξεκινήστε με σύντομο χρόνο προπόνησης και σταδιακά αυξήστε τα 7-8 λεπτά συνεχούς ιππασίας.
 3. Ξαπλώστε στο πάτωμα, λυγίστε τα γόνατά σας, βάλτε τις φτέρνες σας στο αεροπλάνο. Σηκώστε τη λεκάνη σας με μια βαθιά αναπνοή και χαμηλώστε την κατά την εκπνοή. Επαναλάβετε όσο πιο συχνά γίνεται.

Οι ασκήσεις που αναφέρονται παραπάνω βοηθούν στην ομαλοποίηση του αίματος και στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους, κάτι που έχει θετική επίδραση στην ανδρική ισχύ και στύση.

Τα ειδικά σπρέι θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής της ανδρικής δύναμης. Η μοναδικότητα του φαρμάκου έγκειται στο γεγονός ότι η αποτελεσματικότητά του δεν εξαρτάται από την ηλικία. Ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα περιμένει νέους και ώριμους άνδρες.